نور الاسلام
أهلاً وسهلاً.... شرفتنا ..ونورتنا

أسعدنا تواجدك بيننا على أمل أن تستمتع وتستفيد


وننتظر مشاركاتك وتفاعلك فمرحباً بك بين إخوانك وأخواتك

ونسأل الله لك التوفيق والنجاح والتميز
نور الاسلام
أهلاً وسهلاً.... شرفتنا ..ونورتنا

أسعدنا تواجدك بيننا على أمل أن تستمتع وتستفيد


وننتظر مشاركاتك وتفاعلك فمرحباً بك بين إخوانك وأخواتك

ونسأل الله لك التوفيق والنجاح والتميز
نور الاسلام
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

نور الاسلام

منتدى اسلامى يهتم بامور الدنيا وتعاليم الدين
 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 تعالى نكمل اكلات فى العيد( الممبار)

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بنت العجمى
Admin



عدد المساهمات : 589
تاريخ التسجيل : 07/07/2012
الموقع : الاسكندرية

تعالى نكمل اكلات فى العيد( الممبار) Empty
مُساهمةموضوع: تعالى نكمل اكلات فى العيد( الممبار)   تعالى نكمل اكلات فى العيد( الممبار) Emptyالأحد أكتوبر 14, 2012 9:00 pm

الممبار




المقادير
- كيلو ممبار.
- 3 بصلات. تعالى نكمل اكلات فى العيد( الممبار) 3444115429
- شبت مقطع صغير – بقدونس مقطع صغير - كزبرة خضراء مقطعة صغير. تعالى نكمل اكلات فى العيد( الممبار) 713767088
- ملح - فلفل – كمون. تعالى نكمل اكلات فى العيد( الممبار) 3131674462
- 3 طماطم كبيرة.
- 3كوب ارز.
- شطة ( لو عوزاة حراق ). تعالى نكمل اكلات فى العيد( الممبار) 468089013
- 2 ملعقة سمن .



اولا :طريقة تنظيف الممبار

- اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و على الوش التانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة كويس قوى

بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و اغسلية تانى كويس قوى

ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية ساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل

المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية

كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى

صغير او يبقى الصباع طويل.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الحشوة

نغسل الارز
نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكزبرة ونضيف لهم

الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن


بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف

علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى

- فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة

فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج


- يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت و بالهنا والشفا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ملحوظة :
كلنا عارفين طبعا ان الممبار دة اللى هو الامعاء الغليظة

لكن السجق اللى هو الامعاء الدقيقة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تعالى نكمل اكلات فى العيد( الممبار)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» تعالى نكمل اكلات فى العيد
» تعالى نكمل اكلات فى العيد...الكبدة بالدقة
» تعالى نكمل اكلات فى العيد....كبدة كباب حلة
» تعالى نكمل اكلات فى العيد...الكبدة بالفلفل والطماطم
» تعالى نكمل اكلات العيد...كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابيض

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نور الاسلام :: الطب .....والاسره :: منتدى المرأة المسلمه :: مطبخى :: الاطباق الرئيسية-
انتقل الى: