بنت العجمى Admin
عدد المساهمات : 589 تاريخ التسجيل : 07/07/2012 الموقع : الاسكندرية
| موضوع: حصريا فى رمضان .. اليوم السادس الأحد يوليو 14, 2013 1:11 pm | |
|
|
حمام محشي بالأرز والكبدة المقادير:[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] زوج حمام كوب أزر مصري مغسول ومُصفّى بصلة كبيرة مقطّعة قطع صغيرة جدا ملعقة صغيرة بهارات 2 معلقة كبيرة زبدة عصير 3 ليمونات 2 فص حبهان ورقة لاورا ملح وفلفل كوب دقيق
1- اغسلي الحمام كويس من جوّه ومن بره بالميه، وانقعيه لمدة ساعة في الدقيق وعصير الليمون. 2- بعد كده اشطفيه كويس جدا بالميه، واعملي فراغ بين الجلد واللحم بحرص شديد بحيث إن الجلد ما يتقطّعش منك.
3- تبّلي الحمام بالملح والفلفل من جوه وبره وبين الجلد واللحم ومنطقة الرقبة، وسيبيه لمدة نصف ساعة علشان يتبّل كويس.
4- في الوقت اللي الحمام هيتبّل فيه، ابدئي في تجهيز حشو الحمام؛ بإنك تقطّعي كبدة الحمام قطع صغيرة جدا، وتخلطيها مع البصلة وتضيفي عليهم البهارات والملح والفلفل وملعقة الزبدة وقلّبيهم كلهم مع بعض كويس.
5- شوّحي خليط الكبدة والبصل على النار لمدة 10 دقايق مع التقليب المستمر، وبعد كده ضيفي عليه الرز، وقلبيهم كلهم مع بعض لمدة 10 دقايق كمان، وبعد كده ضيفي عليهم الميه، وسيبيهم على النار لغاية ما الميه تغلي، وبعد كده هدّي النار، وسيبيه لمدة ربع ساعة علشان الرز يتشرّب ويستوي.
6- ابدئي في حشو الحمام بخليط الرز، وخدي بالك إنك تحشي قلب الحمام، وبين الجلد واللحم ومنطقة الرقبة.
7- اسلقي الحمام بعد ما تحشيه في ميه مغلية مضافا إليها ورق اللاورا والحبهان والملح والفلفل وبهارات اللحمة.
8- سيبي الحمام على النار لمدة 20 دقيقة أو لغاية ما تلاقيه استوى، وبعد كده شيليه وحطّيه في مصفاة ورشّي عليه شوية فلفل أسود.
9- حمّري الحمام في الزبدة والزيت، وبعد كده ارفعيه على مناديل ورقية علشان تتشرّب الزيت، وبعدين حطّيه في طبق التقديم.
|
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
|
| |
|
بنت العجمى Admin
عدد المساهمات : 589 تاريخ التسجيل : 07/07/2012 الموقع : الاسكندرية
| موضوع: رد: حصريا فى رمضان .. اليوم السادس الأحد يوليو 14, 2013 1:15 pm | |
| رموش الست المقادير: 1/3 كوب دقيق سميد ½ ملعقة كبيرة بيكنج باودر 3½ كوب دقيق كوب سكر بودرة ملعقة كبيرة زبدة 3 بيضات فانيليا
الطريقة: 1- اضربي السكر البودرة مع الزبدة بالمضرب الكهربائي، لغاية ما الخليط يبقى شكله زي الكريمة.
2- بعد كده ضيفي عليهم البيض والفانيليا مع الاستمرار في الخفق، وبعد كده ضيفي عليهم دقيق السميد وقلّبي الخليط مع بعضه كويس.
3- اخلطي الدقيق العادي مع البيكينج باودر، وبعد كده ضيفي الدقيق على خليط دقيق السميد بالتدريج، مع التقليب لغاية ما تحصلي على عجينة متماسكة تقدري تشكّليها بسهولة.
4- قسّمي العجينة على شكل كور صغيرة، ورصّيها متباعدة عن بعضها في صينية مدهونة بمسحة خفيفة من السمن أو الزيت، واضغطي على كل كورة ضغطة خفيفة، وهاتي شوكة واعملي بيها خطوط متوازية على كل قطعة.
5- دخّليها في فرن ساخن على درجة حرارة 180، لغاية ما تحمر، وأول ما تخرج من الفرن اسقيها بالشربات.
6- لتحضير الشربات؛ اخلطي 2 كوب سكر مع كوب ميه على النار لغاية ما يغلوّا، وبعد كده حطّي عليهم عصير نصف ليمونة ورشّة فانيليا، وسيبيهم يغلوّا مع بعض لغاية ما قوام الشربات يبقى تقيل. | |
|