نور الاسلام
أهلاً وسهلاً.... شرفتنا ..ونورتنا

أسعدنا تواجدك بيننا على أمل أن تستمتع وتستفيد


وننتظر مشاركاتك وتفاعلك فمرحباً بك بين إخوانك وأخواتك

ونسأل الله لك التوفيق والنجاح والتميز
نور الاسلام
أهلاً وسهلاً.... شرفتنا ..ونورتنا

أسعدنا تواجدك بيننا على أمل أن تستمتع وتستفيد


وننتظر مشاركاتك وتفاعلك فمرحباً بك بين إخوانك وأخواتك

ونسأل الله لك التوفيق والنجاح والتميز
نور الاسلام
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

نور الاسلام

منتدى اسلامى يهتم بامور الدنيا وتعاليم الدين
 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 حصريا فى رمضان .. اليوم السادس

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بنت العجمى
Admin



عدد المساهمات : 589
تاريخ التسجيل : 07/07/2012
الموقع : الاسكندرية

حصريا فى رمضان  .. اليوم السادس  Empty
مُساهمةموضوع: حصريا فى رمضان .. اليوم السادس    حصريا فى رمضان  .. اليوم السادس  Emptyالأحد يوليو 14, 2013 1:11 pm



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
حمام محشي بالأرز والكبدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


حمام محشي بالأرز والكبدة


المقادير:[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] 
زوج حمام
كوب أزر مصري مغسول ومُصفّى
بصلة كبيرة مقطّعة قطع صغيرة جدا
ملعقة صغيرة بهارات
2 معلقة كبيرة زبدة
عصير 3 ليمونات
2 فص حبهان
ورقة لاورا
ملح وفلفل
كوب دقيق


الطريقة:[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] 


1- اغسلي الحمام كويس من جوّه ومن بره بالميه، وانقعيه لمدة ساعة في الدقيق وعصير الليمون.


2- بعد كده اشطفيه كويس جدا بالميه، واعملي فراغ بين الجلد واللحم بحرص شديد بحيث إن الجلد ما يتقطّعش منك.

3- تبّلي الحمام بالملح والفلفل من جوه وبره وبين الجلد واللحم ومنطقة الرقبة، وسيبيه لمدة نصف ساعة علشان يتبّل كويس.

4- في الوقت اللي الحمام هيتبّل فيه، ابدئي في تجهيز حشو الحمام؛ بإنك تقطّعي كبدة الحمام قطع صغيرة جدا، وتخلطيها مع البصلة وتضيفي عليهم البهارات والملح والفلفل وملعقة الزبدة وقلّبيهم كلهم مع بعض كويس.

5- شوّحي خليط الكبدة والبصل على النار لمدة 10 دقايق مع التقليب المستمر، وبعد كده ضيفي عليه الرز، وقلبيهم كلهم مع بعض لمدة 10 دقايق كمان، وبعد كده ضيفي عليهم الميه، وسيبيهم على النار لغاية ما الميه تغلي، وبعد كده هدّي النار، وسيبيه لمدة ربع ساعة علشان الرز يتشرّب ويستوي.

6- ابدئي في حشو الحمام بخليط الرز، وخدي بالك إنك تحشي قلب الحمام، وبين الجلد واللحم ومنطقة الرقبة.

7- اسلقي الحمام بعد ما تحشيه في ميه مغلية مضافا إليها ورق اللاورا والحبهان والملح والفلفل وبهارات اللحمة.

8- سيبي الحمام على النار لمدة 20 دقيقة أو لغاية ما تلاقيه استوى، وبعد كده شيليه وحطّيه في مصفاة ورشّي عليه شوية فلفل أسود.

9- حمّري الحمام في الزبدة والزيت، وبعد كده ارفعيه على مناديل ورقية علشان تتشرّب الزيت، وبعدين حطّيه في طبق التقديم.


 


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] 


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنت العجمى
Admin



عدد المساهمات : 589
تاريخ التسجيل : 07/07/2012
الموقع : الاسكندرية

حصريا فى رمضان  .. اليوم السادس  Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصريا فى رمضان .. اليوم السادس    حصريا فى رمضان  .. اليوم السادس  Emptyالأحد يوليو 14, 2013 1:15 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
رموش الست
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
رموش الست
المقادير:
1/3 كوب دقيق سميد
½ ملعقة كبيرة بيكنج باودر
3½ كوب دقيق
كوب سكر بودرة
ملعقة كبيرة زبدة
3 بيضات
فانيليا

الطريقة:
1- اضربي السكر البودرة مع الزبدة بالمضرب الكهربائي، لغاية ما الخليط يبقى شكله زي الكريمة.

2- بعد كده ضيفي عليهم البيض والفانيليا مع الاستمرار في الخفق، وبعد كده ضيفي عليهم دقيق السميد وقلّبي الخليط مع بعضه كويس.

3- اخلطي الدقيق العادي مع البيكينج باودر، وبعد كده ضيفي الدقيق على خليط دقيق السميد بالتدريج، مع التقليب لغاية ما تحصلي على عجينة متماسكة تقدري تشكّليها بسهولة.

4- قسّمي العجينة على شكل كور صغيرة، ورصّيها متباعدة عن بعضها في صينية مدهونة بمسحة خفيفة من السمن أو الزيت، واضغطي على كل كورة ضغطة خفيفة، وهاتي شوكة واعملي بيها خطوط متوازية على كل قطعة.

5- دخّليها في فرن ساخن على درجة حرارة 180، لغاية ما تحمر، وأول ما تخرج من الفرن اسقيها بالشربات.

6- لتحضير الشربات؛ اخلطي 2 كوب سكر مع كوب ميه على النار لغاية ما يغلوّا، وبعد كده حطّي عليهم عصير نصف ليمونة ورشّة فانيليا، وسيبيهم يغلوّا مع بعض لغاية ما قوام الشربات يبقى تقيل.
 
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
حصريا فى رمضان .. اليوم السادس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» حصريا فى رمضان .. اليوم السادس عشر
»  حصريا فى رمضان .. اليوم السادس والعشرون
» حصريا فى رمضان .. اليوم الاول
» حصريا فى رمضان .. اليوم التاسع عشر
» حصريا فى رمضان اليوم الثانى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نور الاسلام :: الطب .....والاسره :: منتدى المرأة المسلمه :: مطبخى :: الاطباق الرئيسية-
انتقل الى: