بنت العجمى Admin
عدد المساهمات : 589 تاريخ التسجيل : 07/07/2012 الموقع : الاسكندرية
| موضوع: حصريا فى رمضان .. اليوم السابع الإثنين يوليو 15, 2013 11:41 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
4 حبة متوسطة بطاطس 3ملعقة كبيرة زيت زيتون
1\2ملعقة صغيرةملح4/1
ملعقة صغيرةفلفل أسود2/1 ملعقة صغيرةثوم بودرة2/1 ملعقة صغيرةبابريكا (فلفل حلو)4/1 ملعقة صغيرةكركم الحشو 1 حبة كبيرةطماطم مفرومة1 كوبخس مفروم1 كوبجبن شيدر مبروش2/1 كوبزيتون أسود شرائح1 كوبكريمة حامضة2 قرنفلفل مخلل، شرائح2عودبصل أخضر مفروم للقليزيت ذرة
1. باستعمال سكين حادة وعلى اللوح الخاص بتقطيع الخضروات، إقطعي كل حبة بطاطس طوليا إلى نصفين. لا تقشري البطاطس. 2. إمسحي أنصاف البطاطس بزيت الزيتون. ضعي كل نصف حبة بطاطس على قطعة من ورق الألمنيوم. أنثري قليل من الملح والفلفل. غلفي البطاطس بورق الألمنيوم وضعي في صينية واسعة. 3. ضعي البطاطس في فرن على درجة حرارة ١٩٠م لمدة ٣٠ دقيقة أو إلى أن تلين البطاطس. 4. أخرجي البطاطس من الفرن. دعيها تبرد قليلا. 5. باستعمال ملعقة طعام صغيرة، فرغي البطاطس من الوسط مع ترك قليل من اللب حول القشرة ليتكون لديك شكل قوارب من البطاطس. ضعي اللب في طبق جانبي واستفيدي منه في وصفة ثانية. 6. في مقلاة عميقة ضعي مقدار من الزيت بحيث يكون بارتفاع ٢ بوصة تقريبا. ضعي المقلاة على نار متوسطة. 7. ضعي قشور البطاطس أو قوارب البطاطس في الزيت واقليها لتصبح ذهبية اللون. ضعي قوارب البطاطس على قطعة من ورق الزبدة لتتخلص من الزيت الفائض. 8. في طبق صغير ضعي الزيت، الملح، الفلفل، الثوم، البابريكا والكركم. قلبي الزيت ليختلط مع البهارات. 9. ضعي قوارب البطاطس في طبق تقديم واسع. باستعمال فرشاة عريضة وزعي خليط الزيت في داخل القوارب. 10. الحشو: على اللوح الخاص بتقطيع الخضروات أفرمي الطماطم إلى مكعبات صغيرة جدا. 11. وزعي الخس في قوارب البطاطس. وزعي الطماطم، قليل من الجبن والزيتون. وزعي الكريمة الحامضة، الفلفل والبصل الأخضر. 12. وزعي بقية الجبن على قوارب البطاطس المحشية وقدمي مباشرة
|
| |
|
بنت العجمى Admin
عدد المساهمات : 589 تاريخ التسجيل : 07/07/2012 الموقع : الاسكندرية
| موضوع: رد: حصريا فى رمضان .. اليوم السابع الإثنين يوليو 15, 2013 11:48 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] بلح الشام المقادير: 1½ كوب دقيق ¼ كوب زيت كوب ميه 3 بيضات ذرة ملح فانيليا زيت للقلي الطريقة: 1- اخلطي الميه مع الزيت في حلة، وحطّيهم على النار، وسيبيهم لغاية ما يغلوا. 2- اخلطي الدقيق مع الملح والفانيليا، وبعد كده ضيفيه على خليط الميه والزيت؛ مرة واحدة، مع التقليب السريع، علشان الخليط مايكلكعش منك، وبعد كده اطفى النار عليه. 3- ضيفي البيض واحدة واحدة، وماتضيفيش البيضة التانية إلا لما تتأكدي إن البيضة الأولى امتزجت تماما مع الخليط. 4- حطّي العجينة في القُمع، وقصّيه من تحت، وابدئي قطّعي العجينة بطول الإصبع، وحمّريها في الزيت، ولما لونها يبقى دهبي، ارفعيها من الزيت وصفّيها كويس، وبعد كده حطّيها في الشربات، وبعد كده صفّيها وقدّميها. 5- لتحضير الشربات؛ اغلي كوب سكر في كوب ميه، وبعد كده ضيفي عليه عصير نصف ليمونة وفانيليا، وسيبيه يغلي على النار لغاية ما يبقى قوامه تقيل شوية، وبعد كده اطفي عليه وسيبيه يبرد. | |
|