بنت العجمى Admin
عدد المساهمات : 589 تاريخ التسجيل : 07/07/2012 الموقع : الاسكندرية
| موضوع: حصريا فى رمضان ..اليوم الثالث والعشرون الخميس أغسطس 01, 2013 12:11 am | |
|
| ***************
سمك بوري مشوي المقادير: 4 سمكة بوري 2 ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة ½ ملعقة صغيرة فلفل أسود 2 ملعقة كبيرة بشر ليمون ¼ كوب عصير ليمون 2 ملعقة صغيرة كزبرة 2 ملعقة صغيرة كمون 2 ملعقة صغيرة سماق 2 ملعقة كبيرة زيت 3 ثمرة فلفل أخضر مفروم ملعقة صغيرة شطة 10 فص ثوم مفروم ¼ كوب خل 2 كوب ردة ملح
الطريقة: 1- ادهني السمك بزيت الذرة، اخلطي الثوم والفلفل والشطة والملح والكمون والكزبرة والسماق والفلفل الأسود مع بعض كويس، وبعدين ضيفي عليهم الطماطم والخل وعصير الليمون وبشر الليمون والزيت وقلبيهم كلهم مع بعض لحد ما الخليط يتجانس.
2- خدي الخليط وحطيه في السمك لكن سيبي نسبة بسيطة من الخليط على جنب، بعد كده غطي السمك بالردة، وبعدين ابدئي سخّني الشواية وحطّي السمك عليها واشويه على الناحيتين لحد ما يبقى لونه دهبي.
3- خدي باقي الخليط وافرديه في الطبق، وبعدين شيلي السمك من على الشواية ورصيه على الخليط، وقدميه.
|
| |
|
بنت العجمى Admin
عدد المساهمات : 589 تاريخ التسجيل : 07/07/2012 الموقع : الاسكندرية
| موضوع: رد: حصريا فى رمضان ..اليوم الثالث والعشرون الخميس أغسطس 01, 2013 12:33 am | |
| سمبوسك بالتمر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير: علبة صغيرة عجينة السمبوسك ملعقة صغيرة بشر البرتقال ¼ كيلو تمر منزوع البذر ملعقة صغيرة قرفة كوب لوز مفروم 2 صفار بيضة
مقادير لاصق العجينة: دقيق ميه
الطريقة: 1- لعمل اللاصق، اعجني الدقيق مع الميه وسيبيه على جنب.
2- لعمل الحشو؛ اخلطي صفار البيض والقرفة وبشر البرتقال واللوز والتمر مع بعض كويس بإيدك لحد ما الخليط يتجانس.
3- خدي ورقة من السمبوسك واحشيها بخليط التمر، والزقي العجينة بعجينة الدقيق، وكرّري الخطوة دي مع باقي السمبوسك، وبعدين حمّريها في الزيت على النار، لغاية ما يبقى لونها ذهبي وبعدين ارفعيها على مناديل ورقية علشان تشرب الزيت.
4- حطّي السمبوسك في الشربات البارد، وبعدين ارفعيها وصفّيها من الشربات وقدميها. | |
|