بنت العجمى Admin
عدد المساهمات : 589 تاريخ التسجيل : 07/07/2012 الموقع : الاسكندرية
| موضوع: حصريا فى رمضان .. اليوم الخامس والعشرون الأحد أغسطس 04, 2013 12:28 am | |
| [b style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif; font-size: 19px; text-align: -webkit-center; background-color: rgb(242, 231, 255);"] كفتة داود باشا[/b] المقادير: نصف كيلو [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] - بصلة مبشورة - 3فصوص ثوم - ملح وفلفل وكمون وشطة حمرا- دقيق - زيت-نصف كيلو طماطم - فلفل أخضر(اختيارى)الطريقة: 1- اخلطى اللحمة مع البصلة المبشورة مع الملح والفلفل وكوريها اد الليمونة الصغيرة.2- حطى كور اللحمة فى الدقيق وحمريها فى الزيت.3-بعد التحمير وفى نفس الطاسة (ويفضل تعمليها فى حلة من الاول وطبعا هايكون افضل)حمرى الثوم المفروم طبعا فى نفس الزيت (بس فى نص الزيت او اقل)4- لما الثوم يصفر حطى عليه عصير الطماطم (أو صلصة)وطبعا تحطى ملح وفلفل وكمون5- لما تغلى حطى كرات اللحم المتحمرة فى الصلصة وانا حطيت كمان فلفل اخضر متقطع شرائح ادالها طعم حلو6- وسيبيها لغاية ما اللحمة تستوى والطماطم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط].7- بس يا فتوكة واطبخى رز ابيض وحمرى بطاطس واعملى اى سلطة بتحبيها | |
|
بنت العجمى Admin
عدد المساهمات : 589 تاريخ التسجيل : 07/07/2012 الموقع : الاسكندرية
| موضوع: رد: حصريا فى رمضان .. اليوم الخامس والعشرون الأحد أغسطس 04, 2013 12:42 am | |
| المقادير: ١ علبه جيلى فراوله صغيرة ١ ثمره تفاح ١ كوب كبير حليب ١ كوب سكر ١ كوب زيت ٣ حبات بيض ٢ كوب دقيق ١ م-ك بيكينج باودر ١ م-ص فانيليا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]الطريقة: طريقه عمل كيكة الجيلي يخلط اللبن مع الزيت و السكر و البيض و الفانيليا فى الخلاط الكهربائى لمده ٥ دقائق ثم يتم اضافه الدقيق و البيكينج باودر و تعجن حتي تتكون عجينة متماسكه القوام يجهز قالب الكيك و يدهن بقليل من السمن و الدقيق ثم توضع عجينة كيكة الجيلي بالقالب و يوضع في فرن متوسط الحراره لمده نصف ساعه او حتي النضج و من ثم بعد اخراج الكيكة من الفرن يضاف اليها الجيلي المجهز و تترك حتي تبرد و تقدم كيكة الجيلي و بالهناء و الشفاء | |
|